Lang leven de trein

Photobucket - Video and Image HostingEen prachtig beeld in een toen nog rustige coupé. Onze meiden zitten in de trein, we schrijven zaterdagochtend kwart voor tien. We zijn nog goed gemutst. We weten dat de NS aan het spoor werken en dat we dus extra moeten overstappen. Via Zwolle en Deventer moeten we uiteindelijk in Amersfoort uitkomen. Ik rij dan door naar mijn werk in Utrecht en de meiden gaan naar huis.

Het moet gezegd: we hebben het gehaald. Maar de reis duurde uiteindelijk 4 uur (normaal anderhalf uur). Ik was aan het eind goed gaar. Ondanks de gezellige dame naast me in de propvolle trein tussen Deventer en Amersfoort, ondanks de extra vertragingen en ondanks de vriendelijke conductrice bij wie Saar in het hokje mocht zitten. Dat hebben de NS trouwens geweten… Saar moest plassen maar kon onmogelijk tussen al die mensen door naar de wc. Een pakje drinken is verheven tot plasbeker. Het bleek te klein… Toch gaan we de volgende keer weer met de trein naar Norg. Het is wel zo rustig voor ons en de kinderen vinden het prachtig om op blote voeten of sokken over de banken te klimmen. Bovendien kunnen Saar en Fien nu nog gratis mee. Al krijgen ze wel een kinderkaartje waar de conducteur een knipje in zet. Kinderen vinden het prachtig. Dat hebben de NS in ieder geval wel goed begrepen…

2 gedachtes over “Lang leven de trein

  1. Neem (onze) Martijn eens mee! Zijn vader werkt bij de spoorwegen. Martijn heeft daarom vrij reizen, reizigers die samen met hem op pad zijn hebben op 40% korting op een kaartje in de 1e klas. (Geloof ik…)
    Hoef je je dochter ook niet meer in een leeg pakkie drinken te laten plassen.
    De trein is idd zo gek nog niet! :-))

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s