Reclame

Saar mag graag buitenspelen. Nu de zomer nog even door zomert, is het bijna iedere avond raak. Onze straat vult zich met enthousiast rennende en spelende kinderen. Maar vandaag ging het feestje voor Saar niet door. Ook Fien moest binnen blijven, maar deze kleine meid lijkt zich altijd vrij makkelijk aan veranderende omstandigheden aan te passen. Je ziet haar denken: ‘Ach, mijn tijd komt wel weer’. Ze voorziet ons dan wel van een kort toespraakje in een onbekende taal. Ze trekt even een ernstig gezicht, wijst met haar vingertje en scharrelt de kamer door.

Saar maakt heel wat meer toneel. De tranen komen met tuiten. Alles wordt uit de kast gehaald. De wereld is te klein. Maar juist door deze reactie mag ze niet buiten spelen. Ze is moe en alles wat tegenzit wordt opgeblazen tot wereldomvattende proporties. Wel mocht ze vanavond even de tuin in.

Als Saar in de tuin is, ontstaat een aardig gesprek, door de heg heen, met de buurvrouw. Christa kan goed met onze kinderen opschieten. Samen met Saar heeft ze het over van alles. En onze oudste dochter ontpopt zich tot een rasechte verkoopster.

‘Christa, heb jij nog kapotte dingen?’

‘Hoe bedoel je, Sarah?’

‘Nou, moeten dingen nog genaaid worden?’

‘Ik geloof het niet direct.’

‘O. Dat is jammer, want mijn Oti kan heel goed naaien.’

‘Dan moet ik maar eens op zoek gaan naar zaken die nog gemaakt moeten worden.’

‘Dat is goed, want Oti kan het heel goed naaien.’

Oti is de moeder van Fleur en die heeft van de week een aantal nieuwe kussentjes voor Saar d’r bed meegenomen. Ze had niet kunnen bevroeden dat het haar een berg werk van onze buren zou opleveren. Dankzij de reclame-uitingen van onze dochter.

Photobucket - Video and Image Hosting

Saar voert al hangend het gesprek met de buurvrouw terwijl Fien ook nu weer onverstoord verder speelt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s