Helden

Onze meiden zijn helden! Degene die deze weblog regelmatig lezen, weten dat natuurlijk al lang. Maar gisteravond hebben onze meiden het weer eens bewezen. We zijn gaan eten bij Femke en Michiel. Met Michiel heb ik jarenlang op de Voorstraat in Utrecht gewoond. Nu gingen we naar Amsterdam. De kennismaking met de grote stad was meteen weer aangenaam. Tegenover het adres waar we moesten zijn, is een goedkoop hotel. Zo’n hotel waar je voor € 50 per kamer (voor 6 personen) per nacht kunt slapen. ‘The baddest hotel of Amsterdam’ is de goed getroffen slogan van het hotel. We waren nog niet uitgestapt of we stonden midden in een ordinaire ruzie. Saar en Fien keken er naar en vonden het prima.

Na de beklimming van de stijle, lange trappen kwamen we in het gezellige appartement van Michiel en Femke. Onze meiden waren eerst nog een beetje schuchter. Al rap voelde ze zich thuis: Saar hielp mee met koken, ging op spokenjacht, dansde een rondje tussen de schuifdeuren en nam haar zusje op sleeptouw. Als de volwassenen even aan het praten waren, maakte de twee meiden samen lol. Wat een helden! Alleen was het een beetje warm. Dus gingen alle kleren uit.

Wat moet je daar als ouder van vinden? Eigenlijk hoort het natuurlijk niet. Maar ik vind het ook wel leuk. Zo ongedwongen en eerlijk. Michiel en Femke vonden het prima. Dus liepen onze kinderen tot 22.30 uur in hun blote bast rond. Toen stootte Saar haar hoofd. Tranen volgden. ‘Ik wil naar huis’, liet onze oudste tussen twee snikken door weten. Het ijs met aarbeien maakten even iets goed. Maar toen was het gebeurt. We zijn gegaan. Met een trots gevoel. Want die meiden laten zich toch maar overal mee naar toe slepen en doen zo hun best om gezellig en lief te zijn. Dat lukt, tot ze echt op zijn. Dan luisteren we en doen we ook eens wat zij willen. We waren de straat nog niet uit, of ze lagen al heerlijk te slapen. De helden!!

Photobucket - Video and Image Hosting

Saar zit dicht bij het ijs, terwijl Fien een vreugde dansje maakt omdat ze net alvast een aardbei heeft gekregen.

Een gedachte over “Helden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s