Leve het whiteboard.

Buiten op een balkon, aan de achterkant van het gebouw van RTV Utrecht, staan twee collega’s te discussieren. Nu gebeurt dat wel vaker op een redactie, dus opzich is er niets bijzonders aan de hand. Toch blijf ik even staan. Het gaat namelijk over de terugkeer van het whiteboard.

Het is zo’n handig tableau waar je met speciale stiften op kunt schrijven. En met een doekje is het geschrevene er ook zo weer af te halen. Op de nieuwsredactie willen ze er misschien weer een ophangen. Op de sportredactie hebben we dat ook net weer gedaan.

Op de redacties werken we met een zogenoemd ‘redactie-informatie-systeem’. Al onze informatie zit hier in. Agenda’s, planningen, emails, teksten, enz. Heel handig. Alleen op een gebied laat deze automatisering ons (zeker de wat oudere redacteuren) in de steek: het overzicht. Want al die schema’s zijn natuurlijk prachtig op een scherm, maar soms lastig te doorgronden. Door een whiteboard op te hangen, is de korte termijn planning (dag of week) snel te overzien en ook snel te veranderen. Iedereen kan die veranderingen in een oogopslag zien. Je hoeft niet weer een nieuw scherm op te roepen. Lang leve het whiteboard!!

Voor de automatisering hing zo’n tableau ook al op de redactie. Toch grappig om te zien hoe sommige ‘vooruitstrevende’ ontwikkelingen toch niet goed werken. Maar dat hoort een beetje bij experimenteren en proberen. En dat doen wij als multimediaal bedrijf graag…

Photobucket - Video and Image Hosting

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s