Ongeluk bij een …ongeluk

Even na 14 uur. Gistermiddag. De koningsklasse van de wegracerij gaat van start. De motoren racen brullend naar de eerste bocht. Dan verliest de Spanjaard Gibernau de macht over zijn stalenros. Hij slaat over de kop en neemt in zijn crash een aantal andere coureurs mee. Het is een slagveld. Melandri blijft voor dood achter in het grind.

Photobucket - Video and Image Hosting

Melandri en Capirossi worden per helicopter afgevoerd. Ze zijn in ieder geval bij bewustzijn. Maar wel flink gewond. Gibernau heeft een hersenschudding en zijn sleutelbeen is gekneusd. In een ambulance gaat hij op weg naar het ziekenhuis in Barcelona. Maar het noodlot had voor Gibernau nog een kleine verrassing in petto.

Vlakbij het ziekenhuis, knalt de ambulance op een bus. Gibernau schuift van de brancard af en het gekneusde sleutelbeen geeft het op. Knap. Gebroken. Het sleutelbeen werd al ondersteund door een stalen plaat. Gibernau gaat vandaag onder het mes om een grotere stalen plaat in de schouder te zetten. Op de TT zal de Spanjaard (net als Melandri) niet starten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s