18 februari: kleine tegenslag

18 februari

Net als de afgelopen twee nachten heb ik vannacht niet goed geslapen. Een verstopte neus wekte me al om 6 uur. Met lichte elleboogstootjes heb ik Fleur wakker gekregen. Na een korte douche, lekker vroeg in de auto gesprongen. Zo’n Etap Hotel is prima maar geen topper. Het grootste voordeel is dat het onderkomen vlak langs de snelweg ligt.

De laatste etappe richting de wintersport begint voorspoedig. We rijden makkelijk langs Lyon. Maar richting Chambery gaat het fout. De Franse Rijkswaterstaat moet een noodreparatie uitvoeren. Een file is het gevolg. De eerste op deze zwarte zaterdag. We staan nog 4 keer in files voordat we in Les Moutiers aankomen. Het lijkt soepel te gaan. Tot we onderaan de afrit komen. Daar waar de weg omhoog gaat. De bergen in.

Een zenuwachtige agent stuurt ons het dorp in. We mogen niet aansluitend in de file zolang we geen sneeuwkettingen om hebben. Mijn avonturen hart gaat sneller kloppen. Sneeuw op de weg. Zoveel dat de weg bedolven ligt en ik de kettingen om moet doen. In het dorp zelf ontstaat een chaos. Overal staan mensen hun auto te voorzien van kettingen. Nadat ook wij dit hebben gedaan, kunnen we aansluiten in de file. Die zich met een gangetje van 20 km/u al rattelend omhoog beweegt.

Bijna 2 uur en 30 kilometer later baal ik als een stekker. Alleen de laatste 500 meter waren de kettingen handig. De verse sneeuw bezorgd de lokale schuifmannen handen vol werk. In ons straatje zijn ze nog bezig. Ik weet met langs een schuiver en een blazer te wurmen. Toch nog even volop profijt van de kettingen. De tocht heeft vandaag geen 3,5 uur in beslag genomen. We waren 6 uur onderweg.

Het was de moeite. Het appartement is prachtig. Lyne heeft het onderkomen geregeld via een Fransman die ze kent. Het uitzicht is goed. De sfeer romantisch. Buiten is het wit. Binnen is het warm. Fleur en ik halen ski’s, liftpassen en eten. Als Lyne en Merijn na een tocht van bijna 12 uur (ipv 7) arriveren, staat het eten klaar en kan de vakantie beginnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s