17 februari: op weg

17 februari

We hebben ons vandaag in de eerste fase van de reis door gigantische stortbuien geworsteld. Het depressiegebied strekte zich uit over een groot deel van Nederland en België. Maar we hebben ons niet laten weerhouden. Met de voet op het gaspedaal zijn we lekker doorgereden. Want we rijden dan wel in twee etappes naar de Alpen, we wilden nu ook weer niet ’s avonds laat in ons ‘prachtige’ hotel aankomen.

We zitten in Villefranche sur Saone. Net boven Lyon. Ons ‘prachtige’ hotel is een Etap- etablissement. Onderdeel van Accor Hotels, waar ook de beroemde Formule 1-formule deel van uitmaakt. We zijn hier nu een paar uur en we hebben nog geen personeel gezien. Dat houdt de prijzen laag en ik mis de tandpastaglimlach niet.

Na aankomst zijn we meteen naar een supermarchee geweest. Heerlijke kazen ingeslagen. Net als andere Franse lekkernijen. Gegeten in een weinige tot de verbeelding sprekende Buffalo Grill. Het klinkt super Amerikaans, maar uit de lange lijst van vestigingen blijkt dat het een Franse keten is. Ze hebben het wel over hun hart kunnen verkrijgen om 1 vestiging in Amerika te openen – in Florida. Het zal de Franse directeuren pijn in het hart hebben gedaan.

Hoe goedkoop ons hotelletje ook is (€42 voor 2 personen), we hebben een bad. Fleur ligt nu te weken. Ik ben dadelijk aan de beurt. En dan gaan we vroeg naar ons bed. Want morgen is de laatste – gelukkig – kleine sprong naar de Alpen. We vertrekken om 8 uur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s