IJspret…?

Een bijzondere ochtend beleefd. Voor het ochtendprogramma van Babette en Cobus op Radio M Utrecht ben ik op pad geweest. Bestemming: Baambrugge. Doel: keuren ijsvloer. Medium: live radio.
We hadden – met al die kou – verwacht dat het ondergelopen trapveldje wel in orde zou zijn. Dat de ijsvloer dik genoeg zou zijn. Maar niet dus. En… dat bleek uiteindelijk beter dan verwacht. Want radio = geluid. Mijn gewicht deed het ijsvloertje van 3 centimeter heerlijk kraken. De barsten vlogen alle kanten op. Ik kreeg van de IJsclub schaatsen te leen en mocht prinsheerlijk in mijn eentje rondjes draaien. De jeugd van Baambrugge (een knotsgek schaatsdorp) moet wel nog even wachten. Op een paar dagen meer vorst. Maar het was een leuke ochtend. Het leverde ook nog een aardig verhaaltje op de site van IJsclub Baambrugge op.

In tegenstelling tot normaal, had ik vandaag nog een tweede klus. Bestemming: Utrecht. Doel: actie ouders en scholieren Daltonschool. Medium: live radio.
De school heeft 422 leerlingen. Niets mis mee. Maar er is plek voor 375 leerlingen. Dus zitten de lokalen propvol. De gemeente heeft geen geld voor extra (nood)lokalen. Om de politiek toch wakker te schudden organiseerden de ouders een ludieke actie. De kinderen van groep 7 kregen les in de buitenlucht. De media dook er boven op. Radio 1 Journaal was er ’s ochtends al geweest. Jammer voor hun, waren wij er toen de echte actie plaatsvond: het zingen van het protestlied (voor Radio 1 werd het in scene gezet). Jammer voor ons, de interviews op Radio 1 staan op de site van de school. Jammer voor hun, ik had een raadslid dat lekker losging. De brave, standaard reactie van de wethouder was voor de landelijke. Maar bovenal: jammer voor hun, ik had al lekker op de schaats gestaan.

2 gedachtes over “IJspret…?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s