Ellende, ellende en dan lekker thuis

Het hoort een beetje bij het journalistieke werk. Mensen die klagen. Mensen die ontevreden zijn. Mensen die denken dat het anders moet. Vaak ben ik het met ze eens. Ik ben het dus regelmatig niet eens met de ‘bestuurders’ – politici en ambtenaren weten toch maar zelden echt wat er onder de burgers in hun gemeente leeft. Dat is niet goed. Maar ja. Als ambtenaar en politicus heb je vaak te maken met burgers die een hobby hebben gemaakt van protesteren. Geluidsoverlast van duiven. Een parkeergarage waar auto’s in en uit rijden (is volgens mij de bedoeling van een garage). De gemeente die opgaat in een andere gemeente en dat vinden de burgers ook al niets. Een gebouw stort half in en een club protesteert tot aan de rechter aan toe.

Ik word aan het einde van de dag soms een beetje somber. Het loopt dan een beetje vol in mijn hoofd. Dan is het maar goed om weer op huis te komen. Gewoon lekker vertrouwd. Lekker warm en rustig. Fien bij de kachel (waar een barricade voor staat) en Sarah voor de film ‘Pluk van de Petteflet’ (waarin kakkerlak Zaza de stem heeft van Balkenende en ook steeds praat over normen en waarden en eigen verantwoordelijkheid.)

In februari wordt Sarah 3 en Fien 1 jaar. Langzaam groeien de dames naar elkaar toe. Vanuit Sarah is er altijd wel belangstelling geweest voor haar jongere zus. Maar Fien had eigenlijk niet zo door dat er nog een meisje rondloopt. Daar komt nu dus langzaam verandering in.

Vandaag zaten de dames samen in bad. De keerzijde van de wederzijdse belangstelling toonde zich. Fien had een plastic speelring. Sarah wilde m’hebben. Pakte de ring. Met een beetje trekwerk lukte het haar. Fien keek naar mij. Ik haal mijn schouders op – zoek het zelf maar uit. Voorheen zou ze gewoon met iets anders zijn gaan spelen. Nu denkt Fien: OK, het is oorlog. Trekken aan de ring. Harder. Harder. Saar besluit om Fien in een omhelzing c.q. wurggreep te nemen. De twee meiden dreigen onder water te verdwijnen. Ik moet ingrijpen. Fien krijgt de ring terug en Saar krijgt twee andere speeltjes. Leuk dat ze elkaar zien staan. Maar ze moeten wel van elkaar afblijven.

Een gedachte over “Ellende, ellende en dan lekker thuis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s