Verkeerd geleerd

Sarah gaat naar de peuterspeelzaal. De peuterschool, zoals ze zelf zegt. En leren doet ze daar. Al zijn het soms wat rare zaken die ze oppikt. Zo demonstreerde ze vandaag het spugen door de vingers. ‘Zweren’. Gelukkig heeft de kleine meid moeite om het speeksel over haar lippen te krijgen. Anders was het een smeerboel geworden.

Veel indruk maakte onze reprimande niet. ‘Renneuhhhh’. Ons huis is niet groot, maar groot genoeg om een aantal keren flink van voren naar achter en terug te rennen. Sarah doet het vaker als ze iets stouts heeft gedaan. Met korte stapjes en hevig wiegende armpjes.

Ik heb altijd geleerd dat je voet bij stuk moet houden. Wil je een kind iets leren, moet je consequent zijn. Het lukt op deze manier niet. Zelfs Fleur en Fien rennen even mee.

De rust is teruggekeerd. Maar het ergste moest nog komen. Onze Fien. Die zich zo snel ontwikkeld. Die zo graag wil leren lopen. Die als een gek rondkruipt. Die Fien. Die pakt alles op. Ze is slim. Zo slim dat ze haar neus heeft ontdekt. En daar zitten gaten in waar je vingers in kunnen. Neuspeuteren. Dat is wat ze heeft opgepikt (van wie??). Een reprimande heeft bij onze Fien al helemaal geen zin. Ze rent niet eens. Ze lacht breed en steelt zo weer je hart.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s