De wind waait door de…

Mijn vader belde een paar uur geleden op. Een beetje opgewonde. Wij Mulders hebben wat met het weer. Vanochtend werden we hier in huis al wakker met de wind die rond onze zolder gierde. En niet alleen er omheen. Als je in een jaren dertig huis woont, moet je gewoon accepteren dat je zelfs binnen in het huis af en toe een windvlaagje meepakt. Heerlijk. En de kinderen kleden we er gewoon op…

Terug naar mijn vader. In het Drentse Norg was het rustig. Bijna bladstil. Dat is ook prachtig te zien op de radarbeelden van het KNMI.

Het feit dat wij Mulders iets met het weer hebben, ligt misschien wel in de geschiedenis. Een Mulder was vroeger een molenaar. Die leefde natuurlijk met het weer. Met de wind. Het zou voor ons – met dit weer – een paar eeuwen geleden hard werken zijn geweest. Nu zitten we knus in huis. Met dit echte Sinterklaas-weer. Sarah kon het pak dus niet laten liggen. Terwijl de sneeuw blijft vallen.

De sneeuw valt wel heel vroeg dit jaar. Is het de klimaatverandering die hier aan het werk is? Ik geloof het niet direct. Tuurlijk geloof ik wel dat we het milieu langzamerhand kapot maken. Maar de vroege winter was al in de volkswijsheden terug te vinden. Want vele spreuken wijzen op een vroege, strenge winter als de zomer maar moeilijk kan wijken. En dat laatste was dit jaar toch zeker het geval… Het blijkt dat mijn gevoel niet helemaal onterecht is, blijkt wel uit dit verhaal. Ik ga een sneeuwpop maken.

2 gedachtes over “De wind waait door de…

  1. Gelukkig wonen jullie in een dertiger jaren huis. Ons huis komt uit 1900, dit was dan ook te merken met: opeens kwam er geheel onverwachts water langs de balken in de slaapkamer naar beneden……gewoon een teiltje er onder en wachten tot het weer is opgedroogd.
    Hier in Leiden geen sneeuw maar regen en veel wind.
    Gr Jasper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s