Rust weergekeerd

De rust is weergekeerd in de wijk. Althans, zo lijkt het. De media laat zich even niet meer zien. Ook mijn eigen zender niet meer. Twee weken geleden was het wel anders. Toen was er het verhaal van de jongeren die voor onrust zorgden. Kennelijk heeft de aandacht gewerkt. Want het is stil.

Of zou dat weer aan mij liggen? In het voorjaar hebben wij ook 1 keer last gehad van belletje-trekkers. En ook onze televisie versprong opeens van kanaal naar kanaal. Ik keek Fleur nog aan. Zo van: ‘druk jij of zit ik met mijn kont op de afstandbediening?’. Maar echt een probleem is dat voor ons niet geweest. Wellicht is de politie nu stil aan het werk. Om de jongeren te bewerken.

Toch merkte ik gsiteravond dat de berichten in de media me hebben beïnvloed. Ik reed met de auto over de Noorderwierweg. Bij de kerk stonden een aantal jongeren. Ik keek. Een jongen keek indringend terug. Ik reed langzaam. En ik keek toch snel weg. Want de gedachte was er. Als ik blijf kijken krijg ik misschien wel een steen achter me aan…

Waanzin. Maar de gedachte was er toch. Tot mijn eigen – grote – ongenoegen.

Een gedachte over “Rust weergekeerd

  1. Aha waar heb ik dat ook meegemaakt? Heel lang geleden. Heel ver weg. En ergens anders op de wereld. L’histoire ce repête.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s