Dik Trom

Een mager koppie. Bloed sijpelt uit de mondhoek. Het jongetje ligt bleek op de brancard. Vier mannen rennen met het slachtoffertje ergens heen. Het is 1 van de beelden die ik gisteravond zag tijdens de nationale actie voor de slachtoffers van de aardbeving in Pakistan en India. Voor RTV Utrecht ben ik naar de hockeywedstrijd geweest, die centraal stond bij de actie.

6 duizend enthousiaste hockeyliefhebbers. Een beetje kakkineus, dat wel. Ik heb er een mooie radiorapportage over gemaakt (zal kijken of ik die nog op de site kan zetten). Ik heb ook beelden gemaakt voor televisie. Maar ik weet niet of ze die gaan gebruiken. Rond de wedstrijd is via collectebussen en winsten op drank- en voedselverkoop, een miljoen euro opgehaald. Ik heb tot nu toe slechts 2 euro bijgedrage. In een grote collectebus.

Toen ik uiteindelijk om 3 uur vannacht thuis kwam, was het licht boven nog aan. Onze ‘hooligan’ was weer op. Fien is echt een typische. Ze vond het wel leuk dat Fleur en ik haar allebei ‘hallo’ zeiden, midden in de nacht. Fleur vertelde dat Fien de kiptandoori werkelijk verslonden had. Ze lijkt dus echt een beetje op Dik Trom, geschreven door C. Johan Kieviet. Als kind verslond ik de boeken van deze schrijver.

Fien is dus onze eigen Dik Trom. En daar zijn we trots op. Het lijkt me namelijk wat te vroeg om me nu al zorgen te gaan maken over lijnen, overgewicht, enz. enz…

Een gedachte over “Dik Trom

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s