WTC

Het gapende gat staarde me aan. En ik staarde verbaasd terug. Tijdens het bezoek aan New York ook naar Ground Zero geweest.

Het is moeilijk te bevatten wat hier op 11 september 2001 zich heeft afgespeeld. Nu zijn de straten weer schoon. Het stof, de papieren, het puin, de lichamen zijn weg. Maar het gat blijft. En de herinnering. Aan de hekken rond de plek waar ooit de WTC-torens stonden, is een mooie collage gemaakt van de gebeurtenissen. Een tijdslijn, foto’s en alle namen van de slachtoffers. Een Mulder zit er niet tussen. Wel een Muldery.

Het is moeilijk om het gat in de grond goed te zien. De hekken hebben veel kleine gaatjes en staan op afstand. De plek waar je normaal de zaken beter kunt zien, is gesloten. Op 11 september jl zijn er nieuwe kransen neergelegd. En foto’s van slachtoffers opgehangen. De gebouwen rond het gapende gat zijn ook flink beschadigd. Door het puin van de instortende torens. Het herstel is wel begonnen, maar vorderd zo te zien langzaam. Ooit moet hier een gedenkplaats komen voor de slachtoffers. En een nieuw complex. Tot die tijd is het een plek waar je met een grote boog omheen loopt. Omdat de hekken de toegang versperren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s